A Luxury Edition keretében a Mákos-Diós, a gasztronómiához köthető luxust és ehhez a luxushoz kapcsolódó különleges helyeket, ételeket, italokat fogja bemutatni. Célom, hogy legalább egy rövid bepillantás erejéig ablakot nyissak a gasztronómiai luxus világba és ajánlást adjak mindenkinek, aki a luxust szereti. Továbbá biztatást kívánok adni azoknak, akik vágynak rá, de nem merik kipróbálni. Legvégül, a Mákos-Diós alap törekvését szem előtt tartva, a külföldieknek kívánok ajánlást adni.
Elsőként, a hazai luxus hotelek éttermeit hasonlítom össze ebédidőben.
Az ebéd menükkel alapból elfogult vagyok, mint ahogy korábban már írtam. Sok mindent elárulnak a helyről. Minőséget, odafigyelést. Az a tapasztalatom, ahol megadják a tiszteletet és a minőséget egy jellemzően kisebb árbevétellel kecsegtető, ebédelő vendégnek, ott nem lesz gond később sem. Persze az is kérdés, hogy egy hazai luxus hotelben egy, „csak” ebédre betévedő vendéggel miként viselkednek.
Lássuk!
Luxus, ragyogás, pompa, elegáns miliő. A bejárat előtt egymás mögött fekete Mercedesek, kicsit odébb egy ragyogó bézs belsős BMW, majd egy Porsche 911 Carrera. Kitárják előttünk a fényűző bejáratot, köszöntenek Minket és Mi beléptünk az abszolút luxus világába, ahol, még a légkört is átjárja az elegancia.
Power Lunch –ra érkeztünk, ami nem más, mint egy gyors ebéd menü, amolyan menza, külföldieknek, üzletembereknek, hazai tehetőseknek. Persze abban biztosak lehetünk már az elején, hogy ez nem egy szimpla menza ebéd.
Mindenki nagyon kedves és udvarias volt, pontosan úgy viselkedtek Velünk, mintha a legdrágább lakosztály visszatérő vendégei lennénk.
Ablak melletti asztalt ajánlottak fel, nagyon szép kilátással a sok négyzetméteres üveglapon át.
APPETIZER: BEETROOT MARINATED SALMON CucumberRelish, Sour Cream and Horseradish
MAIN COURSE: VEAL SCALLOPINE AL MARSALA SpinachMashed Potato and Sauté Mushrooms
Ez volt a választásom, de egészen mást kaptam.
A legelső pillanatban egyértelmű volt, hogy ez egy más kategória. Részlet gazdag szerviz, művelt, kulturált személyzettel.
A menükártyán több előételből, és főételből lehetett választani, amit kísért egy saláta és egy limonádé. Továbbá 1 óra parkolás a szálloda mélygarázsában. Remek csomag.
A limonádé, valójában egy uborkás bazsalikomos limonádé volt, amit jégre, bazsalikomra és uborkára öntötték egy csatos üvegből, majd szódával „lőttek” fel.
Nagyon szép volt látványnak is és az íze is, felejthetetlen.
A limonádé után érkezett két fajta helyben sütött kenyér olíva olajjal.
Nagyon látványos ötlet a rásült paradicsom és különleges a szinte papírvékony "kenyér is"
Újabb meglepetésként, még egy kis étvágygerjesztő. Füstölt burgonyakrémleves.
Különlegessége, hogy a burgonyát helyben füstölik.
Az előételt, a főételt és a salátát egyszerre hozták ki.
Először egy picit csodálkoztam, de nagyon látványos és egyben praktikus is. Megtudtam, elvárás, hogy egy bizonyos időn belül kell az egész ebédet felszolgálni.
Előétel: Céklával marinált lazac, uborka relish, tejfől és torma dresszing.
Látványos és friss
Főétel: Borjú karaj marsalával, spenótos burgonyapüré, pirított gomba
Szép kreáció, harmonikus ízekkel.
A legvégére még kértem egy somlóit, aminek a tetején ezüst (is) volt.
Az ezüst ellenére nálam nem talált be. Itt nem éreztem a harmóniát és az íze sem volt kiemelkedő. Ezen a szinten többet vártam.
Csodálatos menüt kaptunk. Nemzetközileg is versenyképes kiszolgálás, egyedülálló légkör, igényes ízek. Az egyik legjobb hazai luxus szálloda, a Gresham Palace tökéletesen hozta a szintet, sőt a kreativitással és az ízekkel szembeni alázattal, felül is teljesítették a várakozást.
Mivel ez az első tesztünk a Luxury Edition keretében, ezért egy külföldi luxus szállodát „kérek fel” segítségül az összehasonlításhoz. A Gresham Palace légköre, kisugárzása és eleganciája párhuzamba állítható „The Grande Dame of The Far East” –ként pozícionált The Peninsula Hong Kong -al. Gratulálok!
A Mákos-Diós örömmel ajánlja az luxust és a finom ízeket kereső külföldieknek és a hazai inyenceknek a Gresham Restaurantot!
Biztatásként azoknak, akik vágynak erre a menüre, de nem merik kipróbálni: Fejenként 6.500.- Ft desszert nélkül.