HTML

A Mákos-Diós Blog legfőbb törekvése

A Mákos-Diós célja, hogy bemutasson minél több, akár nemzetközileg is kiemelkedő, magyar gasztronómiai teljesítményt, különös tekintettel a hazai éttermekre és bisztrókra.

Friss topikok

Címkék

21 168 forintos emlék (1) 2222 (1) 279 Forintos Euro (1) 550 grammos steak (1) Alcatrazz (1) Almárium (1) Angus (2) Angus pástétom (1) Anyukám Mondta (1) Araz (1) Argentin (1) Aszalt pácolt gyümölcs (1) Auskobe Wagyu (1) Avas szalonna (1) Ázsiai leves (1) Az egyik legjobb kávé (1) Az egyik legjobb pisztácia fagylalt (1) Az év gasztronómiai csalódása (1) Az ország legjobb zölborsó krémlevese (1) A karácsonyi flódni (1) A tél legjobb levese (1) Bárány (1) Bárányragú (1) Baricska (1) Bárny burger (1) Bazsalikomos házi tészta (1) Bélszín Rossini (1) Benedict (1) Bib Gourmand (1) Bíró Lajos (1) Black Angus (1) Bock (1) Bock Bisztró (1) Boldog tehén boldog ember (1) Borjúmáj (1) Borkonyha (2) Borsod (1) Brand Ale (1) Bükk (1) Burgonya veloutée (1) Butter Brothers (1) Búza tér (1) Callebaut (1) Cappuccino (1) Cheddar (1) Chianti (1) Citromtorta (1) Costes DownTown (1) Croissant (1) Csacsihal (1) Csárda (1) Cserpes (1) Csülök (1) Cukorborsó (1) Cziniel (1) Daubner (1) Debrecen (1) Degusztációs menü (1) Degusztációs menű (1) Dió (1) Dobos torta (2) Dunaföldvár (1) Dunapark (2) Ebéd (4) Ebéd menü (2) Egyik legmenőbb budapesti pékség (1) Encs (1) English muffin (1) Eperkrémleves (1) Erhardt (2) És (1) Espresso (3) ÉS Bisztró (1) És Bisztró (1) Étcsokoládémousse (1) Európa (1) Faggyú pác (1) Fátyol angolna (1) Fehérbabgulyás (1) Fekete szezám (1) Fény utca (1) Fény utcai piac (1) Filet mignon (1) Fischer savanyúság (1) Flódni (3) Flórián aluljáró (1) Food Boutique (1) Fóti Kézműves Sörfözde (2) Fóti Pils (1) Four Seasons (1) Fricska (1) Fricska gastropub (1) Frőhlich (1) Füge (1) Fuji JApán étterem (1) Fülepi Kálmán (1) Füstölt fürjtojás (1) Füstölt pisztráng (1) Füstölt vaj (1) Garadna (1) Gasztronómia (8) Gasztro menza (1) Gombaleves (1) Gresham (2) Grillázs (1) Gyöngytyúk (1) Halleves (1) Hammurapi (1) Hanoi Pho (1) Harcsapaprikás (1) Hereford (1) Ikon (2) Ivancsics rosé (1) Kacsamáj (4) Kacsamáj terrine (1) Kacsamell sonka (1) Kagyló (1) Kakakós csiga (1) kakaos.blog.hu (1) Kakaós "tudásbázis" (1) Kakaós cisga blog (1) Kakaós csiga ranglista (1) Kakós csiga (2) Kapor fagylalt (1) Karácsonyi készűlődés (1) Kávé (5) Kávéház (1) Kecskesajt (2) Kempinski Hotel Corvinus (1) Kézműves bon-bon (1) Kézműves sör (1) Király Makréla (1) Kirándulás (1) Kisgyermek (1) Kispiac (1) Kistücsök (1) Kisvasút (1) Klassz étterem (1) Kobe (1) Kolbászda (1) kukorica fagylalt (1) Laci! Konyha! (3) Lacipesenye (1) Lángos (6) Lángososok közül a Michelin csillagos (1) Lazac (2) La Pampa (1) Lecsó (1) Legdrágább ebéd menü (1) Legjobb lángos (1) Legjobb tojásétel (1) Legjobb túrós batyu (1) Lemuel Benedict (1) Levendula (1) Libamáj (4) Libamáj brülée (1) Lila gnocchi (1) Lillafüred (1) Lillafüredi pisztrángtelep (1) Limonádé (2) Lipóti (1) Lou Lou (1) Lovas hírnök (1) Luxury Edition (5) Luxus (3) Luxus hotelek luxus éttermei (3) Macaron (2) Madártej (1) Mákos-Diós (3) Mák Bisztró (1) Malacpofa (1) Malac karaj (1) Mangalicafasírt (1) Mangalica pofa (1) Mangalica zsír (1) Marha velőscsont (1) Mars tér (1) Meleg datolya (1) Meleg kenyér (1) Mentás limonádé (1) Mexikói étterem (1) Mézes sült banán (1) Michelin csillag (1) Michlein Guide (1) Miskolc (2) Mohr im Hemd (1) mousse (1) Művészet és Gasztronómia (1) Narancsos-Mézes Gyömbérsör (1) Nemzetközi szinvonalú étterem (1) New York Kávéház (1) NU (1) Nyúl (1) OKAY Italia (1) Ökörfarok (1) Omaha (1) Osteria (1) Őszibarack-krémleves (1) Palapa (1) Pálinka (1) Palócgulyás (1) Pannonhalma (1) Pasarét túrógombóc (1) Peninsula (1) Petőcz András (1) Piac (3) Pisztráng (1) Póréhagyma (1) Power Lunch (1) Prime steak & wine (1) Problémakezelés (1) Profiterol (1) Quesadilla (1) Raj Ráchel (1) Rák (1) Recommended by Tom Selleck (1) Reggeli (1) Rib eye (1) Rib eye steak (1) Rimóczi (1) Ristretto (4) Rizottó (2) Sajt (1) Sajtos-tejfölös (1) Salon (1) Sashimi (1) Somlói (3) Sopron (1) Sör (1) Sörapu (2) Sorbet (1) Spárgakrémleves (1) Spar Monostori út (1) Steak (2) Stílusos Vidéki Éttermiség (1) Sugár előtti üzletsor (1) Süldőtarja (1) Susi (1) Sütőtök krémleves (1) SVÉT (3) Szamos (1) Szarvasraguleves (1) Szeged (1) Szegedi kifli (1) Szilvásvárad (1) Szilvásváradi Lovas Étterem (1) Szörp (1) Sztracsatella (1) Sztrapacska (2) Szürkemarha (1) T-bone steak (1) Takács Lajos (1) Tasting Menu (1) Tejivó (1) Tekercs (1) Tésztagyűrű (1) Tojás (1) Tojáspástétom (1) Tőkehal (1) Tökéletes borjúsült (1) Tökmag (1) Töltött avokádó (1) Tom Yum leves (1) Tonhal (1) Tonhalas "papucs" (1) Tóth cukrászda (1) Turbulya (1) Túró (1) Túrós batyu (1) USDA Prime Black Angus (1) Vaddisznópörkölt (1) Vaj (2) Vajastésztában sült körte (1) Vargabéles (1) Végállomás Bistorant (1) Veszprém (1) Viator (1) Vidéki Éttermiség (1) Vietnámi étterem (1) vilálgbajnokság (1) Virgin mojito (1) Wagyu marha (1) Wagyu stek menü (1) Wang Mester (1) Z. Nagy Cukrászda (1) Zebu (1) Zöldborsó krémleves (1) Zöldbors mártás (1) Zona (1) Címkefelhő

Luxury Edition: A Salon Restaurant és a fantasztikus hétfogás

2015.07.19. 21:23 Mákos Diós

 salon_28.jpg

Kezdem azzal, hogy valójában inkább 10-11 fogás volt. Az apróságok is olyan részletgazdagsággal kerültek kidolgozásra, hogy igazából már az első „hivatalos” étel előtt csak hümmögtünk.

Régóta vágytam arra, hogy végigegyem egyszer a Salon sorát és bár magasra tettem a mércét, nagyon simán „átugrotta”. Egyértelműen az elmúlt egy év legnagyszerűbb gasztronómiai élménye volt. Luxus a javából.

Mi is volt ez a sor?

Hideg libamáj zsírjában

Somlói Juhfark - Somlói Apátsági Pince – 2013

Vajtökleves kaporfagylalttal

Szent Jakab kagyló korianderes zöldborsóval

Mátraaljai Zöldveltelini - Losonci Bálint Pincéje - 2013

Juhtúrós krémpolenta, turbolya velutéval és gombával

Badacsonyi All Of A Kind Rajnai Rizling - Villa Sandahl - 2013

Malac karaj és hasaalja karalábéval

Tokaji Szerelmi Hárslevelu - Demeter Zoltán Pincészet - 2013

Sajt

A bor a sommelier ajánlásával

Rozmaringos túrómousse eperrel

Hungária Irsai Olivér pezsgo - Sweet Sparkling Wine

 

Mindez 21.900.- Ft + 13.900.- Ft + Víz + 15% szervizdíj/fő.

Összességében a két főre 88.895.- Ft a számla végösszege, ami nem kevés. Ellenben, amit kaptunk érte, az tökéletesen megérte ezt az összeget.

Alapvetően egy képriport volt az elképzelés, de annyi váratlan impulzus ért, hogy muszáj egy kicsit részleteznem még a képek előtt.

Először is a környezet. Egészen elképesztően szép. Érdekes módon, míg a kávéház giccses és itt-ott lepattant, addig az étterem mindenféle nemzetközi sztenderd szerint is végtelenül elegáns. Ehhez társul egy nagyon udvarias és kulturált szerviz, ami szintén nemzetközi színvonalú.

salon_4.jpg

salon_2.jpg

Az első degusztációs menü az életemben, ahol csak fehér borokat szolgáltak fel (a végén fehér pezsgőt). Kiváló volt. Bátor és sikeres döntés.

Még az ételek előtt egy „Salon” hímzésű forróra gőzölt törülközőt kaptunk. Étteremben eddig csak Michelin csillagosban kaptam.

Első alkalom az életemben, amikor háromféle vajat kapunk (natúr, chilis és füstölt). A füstölt igazi különlegesség volt. Közvetlenül a vendégváró pogácsák és grissini után érkeztek és az amuse bouche előtt, ami egy carpaccio volt, jégbehűtött öntöttvas lábaskában. Kissé meghökkentő, szellemes tálalás.

A háromféle vajhoz háromféle só is járt és persze a pogácsa is háromféle volt.

salon_9.jpg

salon_8.jpg

salon_11.jpg

salon_12.jpg

A vajhoz amúgy hatféle, nem tévedés, hatféle helyben sütött kenyér lett kínálva, amiket egyesével bemutattak. Az első, az almás diós a hideg libamájhoz volt kreálva. tökéletes párosítás.

A májas fogás gyönyörű és finom. Biztosan szokatlanul hangzik, de a máj zsírja legalább olyan nívós, volt, mint a máj. Ez is ritkaság.

Kaporfagylalt a levesben egy olyan bátor húzás, amire nem találok szavakat és milyen tökéletesen bejött. Meg kell kóstolni!!! Természetesen csodás volt a zöldborsó a kagylóval is.

A legjobb étel a Juhtúrós krémpolenta, turbolya velutéval és gombával volt. A turbolya adott egy remek csavart és a gombákkal szembeni alázat teljes mértékben átjött az étel fogyasztása során. Imádom a húsokat, de számomra ez volt a legemlékezetesebb.

salon_15.jpg

salon_16.jpg

salon_17.jpg

salon_20.jpg

salon_27.jpg

salon_29.jpg

Csodás volt a hasaalja a főételben, különleges a szürkepenészes sajt a hozzá tálalt „gyümölccsel” és a sorhoz méltóan gazdag desszert.

A desszert valójában három desszert volt, mert előtte kaptunk egy kis elődesszertet, majd a végén egy kis kézműves bon-bon válogatást. Mindenütt a részletgazdagság.

salon_33.jpg

salon_35.jpg

salon_37.jpg

Összességében csak felsőfokban lehet az egész vacsoráról, a kiszolgálásról és a környezetről beszélni. A séf eltökéltsége és maximalizmusa a minőséggel szemben szinte mellbevágó. Ezzel a teljesítménnyel már egy csillaga lenne Londonban és akár készülhetne a másodikra is.

Teljes mértékben megtestesítette azt, amit a Luxury Edition hallatán elképzelhetünk.

Gratuláció a teljes személyzetnek!!!

A végére még egy különlegesség. Vacsora közben kimentem a mosdóba. Mire visszaértem így állt az asztalkendőm. Azt gondolom, hogy ehhez már nem tudok megfelelő szavakat párosítani.

salon_22.jpg

Mint mindig, most is inkognitóban teszteltünk és teljes árat fizettünk!

Szólj hozzá!

Címkék: Salon Kagyló Sajt Libamáj Luxury Edition Kapor fagylalt Malac karaj Turbulya Kézműves bon-bon Füstölt vaj

A bejegyzés trackback címe:

https://makos-dios.blog.hu/api/trackback/id/tr177640200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása