HTML

A Mákos-Diós Blog legfőbb törekvése

A Mákos-Diós célja, hogy bemutasson minél több, akár nemzetközileg is kiemelkedő, magyar gasztronómiai teljesítményt, különös tekintettel a hazai éttermekre és bisztrókra.

Friss topikok

Címkék

21 168 forintos emlék (1) 2222 (1) 279 Forintos Euro (1) 550 grammos steak (1) Alcatrazz (1) Almárium (1) Angus (2) Angus pástétom (1) Anyukám Mondta (1) Araz (1) Argentin (1) Aszalt pácolt gyümölcs (1) Auskobe Wagyu (1) Avas szalonna (1) Ázsiai leves (1) Az egyik legjobb kávé (1) Az egyik legjobb pisztácia fagylalt (1) Az év gasztronómiai csalódása (1) Az ország legjobb zölborsó krémlevese (1) A karácsonyi flódni (1) A tél legjobb levese (1) Bárány (1) Bárányragú (1) Baricska (1) Bárny burger (1) Bazsalikomos házi tészta (1) Bélszín Rossini (1) Benedict (1) Bib Gourmand (1) Bíró Lajos (1) Black Angus (1) Bock (1) Bock Bisztró (1) Boldog tehén boldog ember (1) Borjúmáj (1) Borkonyha (2) Borsod (1) Brand Ale (1) Bükk (1) Burgonya veloutée (1) Butter Brothers (1) Búza tér (1) Callebaut (1) Cappuccino (1) Cheddar (1) Chianti (1) Citromtorta (1) Costes DownTown (1) Croissant (1) Csacsihal (1) Csárda (1) Cserpes (1) Csülök (1) Cukorborsó (1) Cziniel (1) Daubner (1) Debrecen (1) Degusztációs menü (1) Degusztációs menű (1) Dió (1) Dobos torta (2) Dunaföldvár (1) Dunapark (2) Ebéd (4) Ebéd menü (2) Egyik legmenőbb budapesti pékség (1) Encs (1) English muffin (1) Eperkrémleves (1) Erhardt (2) És (1) Espresso (3) És Bisztró (1) ÉS Bisztró (1) Étcsokoládémousse (1) Európa (1) Faggyú pác (1) Fátyol angolna (1) Fehérbabgulyás (1) Fekete szezám (1) Fény utca (1) Fény utcai piac (1) Filet mignon (1) Fischer savanyúság (1) Flódni (3) Flórián aluljáró (1) Food Boutique (1) Fóti Kézműves Sörfözde (2) Fóti Pils (1) Four Seasons (1) Fricska (1) Fricska gastropub (1) Frőhlich (1) Füge (1) Fuji JApán étterem (1) Fülepi Kálmán (1) Füstölt fürjtojás (1) Füstölt pisztráng (1) Füstölt vaj (1) Garadna (1) Gasztronómia (8) Gasztro menza (1) Gombaleves (1) Gresham (2) Grillázs (1) Gyöngytyúk (1) Halleves (1) Hammurapi (1) Hanoi Pho (1) Harcsapaprikás (1) Hereford (1) Ikon (2) Ivancsics rosé (1) Kacsamáj (4) Kacsamáj terrine (1) Kacsamell sonka (1) Kagyló (1) Kakakós csiga (1) kakaos.blog.hu (1) Kakaós "tudásbázis" (1) Kakaós cisga blog (1) Kakaós csiga ranglista (1) Kakós csiga (2) Kapor fagylalt (1) Karácsonyi készűlődés (1) Kávé (5) Kávéház (1) Kecskesajt (2) Kempinski Hotel Corvinus (1) Kézműves bon-bon (1) Kézműves sör (1) Király Makréla (1) Kirándulás (1) Kisgyermek (1) Kispiac (1) Kistücsök (1) Kisvasút (1) Klassz étterem (1) Kobe (1) Kolbászda (1) kukorica fagylalt (1) Laci! Konyha! (3) Lacipesenye (1) Lángos (6) Lángososok közül a Michelin csillagos (1) Lazac (2) La Pampa (1) Lecsó (1) Legdrágább ebéd menü (1) Legjobb lángos (1) Legjobb tojásétel (1) Legjobb túrós batyu (1) Lemuel Benedict (1) Levendula (1) Libamáj (4) Libamáj brülée (1) Lila gnocchi (1) Lillafüred (1) Lillafüredi pisztrángtelep (1) Limonádé (2) Lipóti (1) Lou Lou (1) Lovas hírnök (1) Luxury Edition (5) Luxus (3) Luxus hotelek luxus éttermei (3) Macaron (2) Madártej (1) Mákos-Diós (3) Mák Bisztró (1) Malacpofa (1) Malac karaj (1) Mangalicafasírt (1) Mangalica pofa (1) Mangalica zsír (1) Marha velőscsont (1) Mars tér (1) Meleg datolya (1) Meleg kenyér (1) Mentás limonádé (1) Mexikói étterem (1) Mézes sült banán (1) Michelin csillag (1) Michlein Guide (1) Miskolc (2) Mohr im Hemd (1) mousse (1) Művészet és Gasztronómia (1) Narancsos-Mézes Gyömbérsör (1) Nemzetközi szinvonalú étterem (1) New York Kávéház (1) NU (1) Nyúl (1) OKAY Italia (1) Ökörfarok (1) Omaha (1) Osteria (1) Őszibarack-krémleves (1) Palapa (1) Pálinka (1) Palócgulyás (1) Pannonhalma (1) Pasarét túrógombóc (1) Peninsula (1) Petőcz András (1) Piac (3) Pisztráng (1) Póréhagyma (1) Power Lunch (1) Prime steak & wine (1) Problémakezelés (1) Profiterol (1) Quesadilla (1) Raj Ráchel (1) Rák (1) Recommended by Tom Selleck (1) Reggeli (1) Rib eye (1) Rib eye steak (1) Rimóczi (1) Ristretto (4) Rizottó (2) Sajt (1) Sajtos-tejfölös (1) Salon (1) Sashimi (1) Somlói (3) Sopron (1) Sör (1) Sörapu (2) Sorbet (1) Spárgakrémleves (1) Spar Monostori út (1) Steak (2) Stílusos Vidéki Éttermiség (1) Sugár előtti üzletsor (1) Süldőtarja (1) Susi (1) Sütőtök krémleves (1) SVÉT (3) Szamos (1) Szarvasraguleves (1) Szeged (1) Szegedi kifli (1) Szilvásvárad (1) Szilvásváradi Lovas Étterem (1) Szörp (1) Sztracsatella (1) Sztrapacska (2) Szürkemarha (1) T-bone steak (1) Takács Lajos (1) Tasting Menu (1) Tejivó (1) Tekercs (1) Tésztagyűrű (1) Tojás (1) Tojáspástétom (1) Tőkehal (1) Tökéletes borjúsült (1) Tökmag (1) Töltött avokádó (1) Tom Yum leves (1) Tonhal (1) Tonhalas "papucs" (1) Tóth cukrászda (1) Turbulya (1) Túró (1) Túrós batyu (1) USDA Prime Black Angus (1) Vaddisznópörkölt (1) Vaj (2) Vajastésztában sült körte (1) Vargabéles (1) Végállomás Bistorant (1) Veszprém (1) Viator (1) Vidéki Éttermiség (1) Vietnámi étterem (1) vilálgbajnokság (1) Virgin mojito (1) Wagyu marha (1) Wagyu stek menü (1) Wang Mester (1) Z. Nagy Cukrászda (1) Zebu (1) Zöldborsó krémleves (1) Zöldbors mártás (1) Zona (1) Címkefelhő

Luxury Edition: Luxus hotelek luxus éttermei 1. (együnk ezüstöt somlóival)

2014.01.24. 00:45 Mákos Diós

IMG_0039.JPG

A Luxury Edition keretében a Mákos-Diós, a gasztronómiához köthető luxust és ehhez a luxushoz kapcsolódó különleges helyeket, ételeket, italokat fogja bemutatni. Célom, hogy legalább egy rövid bepillantás erejéig ablakot nyissak a gasztronómiai luxus világba és ajánlást adjak mindenkinek, aki a luxust szereti. Továbbá biztatást kívánok adni azoknak, akik vágynak rá, de nem merik kipróbálni. Legvégül, a Mákos-Diós alap törekvését szem előtt tartva, a külföldieknek kívánok ajánlást adni.

Elsőként, a hazai luxus hotelek éttermeit hasonlítom össze ebédidőben.

Az ebéd menükkel alapból elfogult vagyok, mint ahogy korábban már írtam. Sok mindent elárulnak a helyről. Minőséget, odafigyelést. Az a tapasztalatom, ahol megadják a tiszteletet és a minőséget egy jellemzően kisebb árbevétellel kecsegtető, ebédelő vendégnek, ott nem lesz gond később sem. Persze az is kérdés, hogy egy hazai luxus hotelben egy, „csak” ebédre betévedő vendéggel miként viselkednek.

Lássuk!

Luxus, ragyogás, pompa, elegáns miliő. A bejárat előtt egymás mögött fekete Mercedesek, kicsit odébb egy ragyogó bézs belsős BMW, majd egy Porsche 911 Carrera. Kitárják előttünk a fényűző bejáratot, köszöntenek Minket és Mi beléptünk az abszolút luxus világába, ahol, még a légkört is átjárja az elegancia.

Power Lunch –ra érkeztünk, ami nem más, mint egy gyors ebéd menü, amolyan menza, külföldieknek, üzletembereknek, hazai tehetőseknek. Persze abban biztosak lehetünk már az elején, hogy ez nem egy szimpla menza ebéd.

Mindenki nagyon kedves és udvarias volt, pontosan úgy viselkedtek Velünk, mintha a legdrágább lakosztály visszatérő vendégei lennénk.

Ablak melletti asztalt ajánlottak fel, nagyon szép kilátással a sok négyzetméteres üveglapon át.

APPETIZER:   BEETROOT MARINATED SALMON CucumberRelish, Sour Cream and Horseradish

MAIN COURSE:   VEAL SCALLOPINE AL MARSALA SpinachMashed Potato and Sauté Mushrooms

Ez volt a választásom, de egészen mást kaptam.

A legelső pillanatban egyértelmű volt, hogy ez egy más kategória. Részlet gazdag szerviz, művelt, kulturált személyzettel.

A menükártyán több előételből, és főételből lehetett választani, amit kísért egy saláta és egy limonádé. Továbbá 1 óra parkolás a szálloda mélygarázsában. Remek csomag.

A limonádé, valójában egy uborkás bazsalikomos limonádé volt, amit jégre, bazsalikomra és uborkára öntötték egy csatos üvegből, majd szódával „lőttek” fel.

IMG_0040_1.JPGNagyon szép volt látványnak is és az íze is, felejthetetlen.

A limonádé után érkezett két fajta helyben sütött kenyér olíva olajjal.

IMG_0042_1.JPGNagyon látványos ötlet a rásült paradicsom és különleges a szinte papírvékony "kenyér is"

Újabb meglepetésként, még egy kis étvágygerjesztő. Füstölt burgonyakrémleves.

IMG_0046.JPGKülönlegessége, hogy a burgonyát helyben füstölik.

Az előételt, a főételt és a salátát egyszerre hozták ki.

IMG_0050.JPGElőször egy picit csodálkoztam, de nagyon látványos és egyben praktikus is. Megtudtam, elvárás, hogy egy bizonyos időn belül kell az egész ebédet felszolgálni.

Előétel: Céklával marinált lazac, uborka relish, tejfől és torma dresszing.

IMG_0048.JPGLátványos és friss

Főétel: Borjú karaj marsalával, spenótos burgonyapüré, pirított gomba

IMG_0049.JPGSzép kreáció, harmonikus ízekkel.

A legvégére még kértem egy somlóit, aminek a tetején ezüst (is) volt.

IMG_0051.JPGAz ezüst ellenére nálam nem talált be. Itt nem éreztem a harmóniát és az íze sem volt kiemelkedő. Ezen a szinten többet vártam.

Csodálatos menüt kaptunk. Nemzetközileg is versenyképes kiszolgálás, egyedülálló légkör, igényes ízek. Az egyik legjobb hazai luxus szálloda, a Gresham Palace tökéletesen hozta a szintet, sőt a kreativitással és az ízekkel szembeni alázattal, felül is teljesítették a várakozást.

Mivel ez az első tesztünk a Luxury Edition keretében, ezért egy külföldi luxus szállodát „kérek fel” segítségül az összehasonlításhoz. A Gresham Palace légköre, kisugárzása és eleganciája párhuzamba állítható „The Grande Dame of The Far East” –ként pozícionált The Peninsula Hong Kong -al. Gratulálok!

A Mákos-Diós örömmel ajánlja az luxust és a finom ízeket kereső külföldieknek és a hazai inyenceknek a Gresham Restaurantot!

Biztatásként azoknak, akik vágynak erre a menüre, de nem merik kipróbálni: Fejenként 6.500.- Ft desszert nélkül.

 

1 komment

Címkék: Lazac Gresham Luxus Ebéd Limonádé Peninsula Somlói Luxus hotelek luxus éttermei

A bejegyzés trackback címe:

https://makos-dios.blog.hu/api/trackback/id/tr665774464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása