XIV. kerület Gizella utca. Jelentősen megújult Wang Mester kínai étterme. Hallottunk róla, így elmentünk kipróbálni.
Már kívülről izgalmas volt az épület, és belépve is olyasmi enteriőr fogadott, amilyennek Magyarországról képzelek egy nívós kínai éttermet. Szép asztalok, kényelmes nagy székek, kellemes, harmonikus légkör. Nagyon tetszett.
Ezzel az ebéddel is nagyon elégedett voltam gasztronómiailag, de sajnos olyan diszharmónia volt a kiszolgálásban, hogy arra gondoltam valami probléma lehet. Vagy tényleg ennyire nem figyelnek, vagy érzékeny napom van/volt, olyan, amikor minden keserű. Arra jutottam, hogy ezt nem vehetem mintának, így nem blog író szemmel néztem a helyet és később elmentem újra, de most már egyedül.
Fel is ismertem ugyanazt a kiszolgáló személyzetet, de valamilyen rejtélyes oknál fogva, most nagyon jó reagálású, figyelmes kiszolgálást kaptam. Amikor ilyen szép helyet alakítanak ki, akkor bizony, a szerviznek is fel kell nőnie. Szerintem ez történt, meg persze, lehet, hogy a lelki békém is rendben volt.
Szóval ebédidőben kiváló a konstrukció. 1780.- Ft a menü, ami egy leves, egy főétel, egy kis saláta, és egy üdítő. Ár érték arányában telitalálat. Már korábban, ebédidős látogatásom volt a Mákban, és a Laci! Konyhában is, amik itt olvashatók (http://makos-dios.blog.hu/2013/12/15/varatlan_latogatas_a_makban), (http://makos-dios.blog.hu/2013/12/15/az_egyik_legszuperebb_ebed_budapesten), és amik maradandó emlékeket hagytak bennem.
További fontos körülmény, hogy ahogy a fenti kezdeti problémámból is kitűnt, pincér kiszolgálás van, ami tekintve, hogy kínai étteremről van szó, semmiképp nem mindennapi Budapesten. Sokkal jellemzőbbek a tálcás kis éttermek/büfék.
Tálca itt is volt. A koncepció, hogy a teljes sort egyszerre hozzák ki egy tálcán. Először furcsálltam, de jól működött.
Csípős savanyú leves, bambuszos gombás marhahús golyó és a saláta, ami csípős káposzta és babcsíra volt.
A csípős savanyú leves sűrű és tartalmas volt, de Nekem nem elég forró, így további melegítést kértem. Nem volt az az érzésem, hogy a Thökölyn kb. 1 kilométerrel odébb található „kis kínai” levesét megverné. Jó volt, de nem kiemelkedő.
A bambuszos gombás marhahús golyó kiváló volt, mind állagra, mind ízre. Nekem telitalálat. Sok zöldség, bőven elegendő húsgolyók, remek állagú rizs. Mellé egy fél főtt tojás és néhány párolt brokkoli. Az kicsit zavart, hogy csak külön kérésre hoztak pálcikát, bár később belegondolva némileg érthető, hiszen Hazánkban kevesen használják ezt az evőeszközformát.
A saláta, csípős káposzta és babcsíra, finom, üde, ropogós, kellemes ízesítésű, bármikor újra rendelném.
A végére kértem még desszertet az étlapról, de egyáltalán nem okozott akkora örömet, mint amit vártam.
Kókuszos rizstészta gombóc, ami két kis golyó volt 990.- Ft-ért, és amit sajnos láttam, hogy egy műanyag zacskóban mikróznak. Az íze még passzol a keleti íz világhoz, de az állaga, és az ár-érték aránya egyáltalán nem tetszett.
Összességében, szívesen visszamegyek ebédelni, és ki fogom próbálni a vacsorát is, azonban, a desszertkérdést nem feszegetem, mert az első alkalomnál is kísértetiesen ilyen volt a tapasztaltam.
Átlag fölötti ebéd volt és az eddigi legjobb hazai „kínaim” de azért még nem az a kategória, mint a Mák.
A Mákos-Diós, Wang Mester éttermét szívesen ajánlja egy külföldinek!
Fontos, hogy a Gizella utca egyirányú a Thököly út felé, így autós közlekedéssel ezt javaslom figyelembe venni. A pontos cím: Gizella u. 46/A.
Hamarosan kipróbálom az Araz ebéd menüjét is, aminek a tapasztalatával kiegészítem az előző posztomat.