HTML

A Mákos-Diós Blog legfőbb törekvése

A Mákos-Diós célja, hogy bemutasson minél több, akár nemzetközileg is kiemelkedő, magyar gasztronómiai teljesítményt, különös tekintettel a hazai éttermekre és bisztrókra.

Friss topikok

Címkék

21 168 forintos emlék (1) 2222 (1) 279 Forintos Euro (1) 550 grammos steak (1) Alcatrazz (1) Almárium (1) Angus (2) Angus pástétom (1) Anyukám Mondta (1) Araz (1) Argentin (1) Aszalt pácolt gyümölcs (1) Auskobe Wagyu (1) Avas szalonna (1) Ázsiai leves (1) Az egyik legjobb kávé (1) Az egyik legjobb pisztácia fagylalt (1) Az év gasztronómiai csalódása (1) Az ország legjobb zölborsó krémlevese (1) A karácsonyi flódni (1) A tél legjobb levese (1) Bárány (1) Bárányragú (1) Baricska (1) Bárny burger (1) Bazsalikomos házi tészta (1) Bélszín Rossini (1) Benedict (1) Bib Gourmand (1) Bíró Lajos (1) Black Angus (1) Bock (1) Bock Bisztró (1) Boldog tehén boldog ember (1) Borjúmáj (1) Borkonyha (2) Borsod (1) Brand Ale (1) Bükk (1) Burgonya veloutée (1) Butter Brothers (1) Búza tér (1) Callebaut (1) Cappuccino (1) Cheddar (1) Chianti (1) Citromtorta (1) Costes DownTown (1) Croissant (1) Csacsihal (1) Csárda (1) Cserpes (1) Csülök (1) Cukorborsó (1) Cziniel (1) Daubner (1) Debrecen (1) Degusztációs menű (1) Degusztációs menü (1) Dió (1) Dobos torta (2) Dunaföldvár (1) Dunapark (2) Ebéd (4) Ebéd menü (2) Egyik legmenőbb budapesti pékség (1) Encs (1) English muffin (1) Eperkrémleves (1) Erhardt (2) És (1) Espresso (3) És Bisztró (1) ÉS Bisztró (1) Étcsokoládémousse (1) Európa (1) Faggyú pác (1) Fátyol angolna (1) Fehérbabgulyás (1) Fekete szezám (1) Fény utca (1) Fény utcai piac (1) Filet mignon (1) Fischer savanyúság (1) Flódni (3) Flórián aluljáró (1) Food Boutique (1) Fóti Kézműves Sörfözde (2) Fóti Pils (1) Four Seasons (1) Fricska (1) Fricska gastropub (1) Frőhlich (1) Füge (1) Fuji JApán étterem (1) Fülepi Kálmán (1) Füstölt fürjtojás (1) Füstölt pisztráng (1) Füstölt vaj (1) Garadna (1) Gasztronómia (8) Gasztro menza (1) Gombaleves (1) Gresham (2) Grillázs (1) Gyöngytyúk (1) Halleves (1) Hammurapi (1) Hanoi Pho (1) Harcsapaprikás (1) Hereford (1) Ikon (2) Ivancsics rosé (1) Kacsamáj (4) Kacsamáj terrine (1) Kacsamell sonka (1) Kagyló (1) Kakakós csiga (1) kakaos.blog.hu (1) Kakaós "tudásbázis" (1) Kakaós cisga blog (1) Kakaós csiga ranglista (1) Kakós csiga (2) Kapor fagylalt (1) Karácsonyi készűlődés (1) Kávé (5) Kávéház (1) Kecskesajt (2) Kempinski Hotel Corvinus (1) Kézműves bon-bon (1) Kézműves sör (1) Király Makréla (1) Kirándulás (1) Kisgyermek (1) Kispiac (1) Kistücsök (1) Kisvasút (1) Klassz étterem (1) Kobe (1) Kolbászda (1) kukorica fagylalt (1) Laci! Konyha! (3) Lacipesenye (1) Lángos (6) Lángososok közül a Michelin csillagos (1) Lazac (2) La Pampa (1) Lecsó (1) Legdrágább ebéd menü (1) Legjobb lángos (1) Legjobb tojásétel (1) Legjobb túrós batyu (1) Lemuel Benedict (1) Levendula (1) Libamáj (4) Libamáj brülée (1) Lila gnocchi (1) Lillafüred (1) Lillafüredi pisztrángtelep (1) Limonádé (2) Lipóti (1) Lou Lou (1) Lovas hírnök (1) Luxury Edition (5) Luxus (3) Luxus hotelek luxus éttermei (3) Macaron (2) Madártej (1) Mákos-Diós (3) Mák Bisztró (1) Malacpofa (1) Malac karaj (1) Mangalicafasírt (1) Mangalica pofa (1) Mangalica zsír (1) Marha velőscsont (1) Mars tér (1) Meleg datolya (1) Meleg kenyér (1) Mentás limonádé (1) Mexikói étterem (1) Mézes sült banán (1) Michelin csillag (1) Michlein Guide (1) Miskolc (2) Mohr im Hemd (1) mousse (1) Művészet és Gasztronómia (1) Narancsos-Mézes Gyömbérsör (1) Nemzetközi szinvonalú étterem (1) New York Kávéház (1) NU (1) Nyúl (1) OKAY Italia (1) Ökörfarok (1) Omaha (1) Osteria (1) Őszibarack-krémleves (1) Palapa (1) Pálinka (1) Palócgulyás (1) Pannonhalma (1) Pasarét túrógombóc (1) Peninsula (1) Petőcz András (1) Piac (3) Pisztráng (1) Póréhagyma (1) Power Lunch (1) Prime steak & wine (1) Problémakezelés (1) Profiterol (1) Quesadilla (1) Raj Ráchel (1) Rák (1) Recommended by Tom Selleck (1) Reggeli (1) Rib eye (1) Rib eye steak (1) Rimóczi (1) Ristretto (4) Rizottó (2) Sajt (1) Sajtos-tejfölös (1) Salon (1) Sashimi (1) Somlói (3) Sopron (1) Sör (1) Sörapu (2) Sorbet (1) Spárgakrémleves (1) Spar Monostori út (1) Steak (2) Stílusos Vidéki Éttermiség (1) Sugár előtti üzletsor (1) Süldőtarja (1) Susi (1) Sütőtök krémleves (1) SVÉT (3) Szamos (1) Szarvasraguleves (1) Szeged (1) Szegedi kifli (1) Szilvásvárad (1) Szilvásváradi Lovas Étterem (1) Szörp (1) Sztracsatella (1) Sztrapacska (2) Szürkemarha (1) T-bone steak (1) Takács Lajos (1) Tasting Menu (1) Tejivó (1) Tekercs (1) Tésztagyűrű (1) Tojás (1) Tojáspástétom (1) Tőkehal (1) Tökéletes borjúsült (1) Tökmag (1) Töltött avokádó (1) Tom Yum leves (1) Tonhal (1) Tonhalas "papucs" (1) Tóth cukrászda (1) Turbulya (1) Túró (1) Túrós batyu (1) USDA Prime Black Angus (1) Vaddisznópörkölt (1) Vaj (2) Vajastésztában sült körte (1) Vargabéles (1) Végállomás Bistorant (1) Veszprém (1) Viator (1) Vidéki Éttermiség (1) Vietnámi étterem (1) vilálgbajnokság (1) Virgin mojito (1) Wagyu marha (1) Wagyu stek menü (1) Wang Mester (1) Z. Nagy Cukrászda (1) Zebu (1) Zöldborsó krémleves (1) Zöldbors mártás (1) Zona (1) Címkefelhő

Problémakezelés Michelin csillagos módon

2015.04.23. 07:37 Mákos Diós

img_20150422_130916.jpg

Már négy Michelin csillagos étterem van Magyarországon. Más karakterűek, de egyformán büszkék lehetünk rájuk. Azt hiszem.

Hobby bloggerként nyilvánvalóan nem vagyok olyan szofisztikált tudású, mint a hivatásos ítészek, ennek ellenére most már elég kialakult elképzelésem van a minőségről, a szezonális zöldségekről, gyümölcsökről, vagy akár az éttermi problémakezelésről.

A Borkonyhában ebédeltem. Kiváló étterem, amely tartósan magas színvonallal kényezteti a vendégeit és így volt ez ma is. Előzékeny, udvarias személyzet fogadott. Mindenütt rend és tisztaság.

Csodálatosan ízletes 100%-os Agárdi Almárium almalé, amit almafröccsként is kiemelkedő élmény nyújtott, majd a ház kenyerei vajjal. Háromféle került a kosárba, köztük a tintahal tintájával készült, ami egyértelműen a legkülönlegesebb. Nem csak a színe miatt, hanem ízvilágában is.

img_20150422_123102.jpg

img_20150422_122956.jpg

img_20150422_123012.jpg

Következett a leves.

Gombaleves túrógaluskával (1.950.- Ft). Gyönyörű, mély színű leves, ízléses tálalással. Nekem kissé furcsa volt a túrógaluska hozzá. Talán jobban illett volna egy krémleveshez, de még így is élmény volt. Nem csak ízében, hanem a látványában is, különösen, ahogy az asztalnál beleöntötték a tányérba.

img_20150422_123826.jpg

img_20150422_123840.jpg

img_20150422_123901.jpg

A főételt a tábláról választottam, választottuk. Borjúmáj zöldbabbal (3.750.- Ft).

A partnerem is megkívánta a májat, így Ő is azt rendelt. Kissé sokat kellett várni, de nem siettünk. Gusztusos tálalás, élénk színek, pompás illat. Nekem nagyon ízlett. A tányéron szereplő alkotóelemek szép összhangban voltak vizuálisan is és ízileg is. Néhány perc múlva megkérdeztem tőle, hogy milyen?

img_20150422_130910.jpg

img_20150422_130930.jpg

Nem azt a választ kaptam, amit vártam. Nem tudta szétvágni a májat. Először nem is értettem, de utána nálam is egy olyan darab következett, amit szintén nem tudtam szétvágni, de nem azért mert túlsütötték. Hibás alapanyag.

Nagyon csalódottá váltam. Elment a hangulatom az egész ebédtől. A májban olyan ínak voltak, amiket nem lehetett szétvágni. Ennek a fogásnak az áráért máshol nagyon nívós ebédmenüt adnak, itt meg így járunk.

Kértünk egy-egy kávét és a számlát. A máj után, desszert kedvelőként sem volt kedvem az édességhez.

img_20150422_131938.jpg

A kávé nagyon nívósnak látszott. Az illata is rendben volt, de az íze hasonlóan „savanykás” vonalat képviselt, mint a Zona kávéja, csak a végén, még időben visszafordult az élvezhető kategóriába.

Sajnálatos módon a kávé mellé nem kaptunk, se kis sütit, se kis pohár vizet.

Ezt nem értem. Lehet, hogy csak az én heppem, de ezeket én egy bizonyos szint fölött kötelező elemeknek tartom, ráadásul szinte semmibe sem kerül.

Rég nem voltam olyan kíváncsi, mint amikor a számlát vártuk. A közelmúltban, egy kis étteremben ehetetlen savanyúságot kaptam. Nem ettem meg, mégis kiszámlázták. A Borkonyha viszont Michelin csillagos étterem. Mi fog szerepelni a számlán?

A számla helyett kijött az egyik tulajdonos az asztalunkhoz és elmondta, hogy értesült a problémáról (amire korábban rákérdezett a nagyon udvarias pincér), tökéletesen reális az észrevételünk és ezúton a bocsánatunkat kéri, illetve a kellemetlenségért cserébe a mai ebédért nem kell fizetnünk, teljes egészében a ház vendégei voltunk. Tehát nem csak a májas fogás nem került számlára, hanem a teljes ebéd sem.

Jól esett a figyelmesség.

Annak ellenére, hogy a máj minősége egyértelműen hibás volt, minden mással tökéletesen elégedettek voltunk és végül a probléma rendezésével is. Ezzel a gesztussal elérték, hogy a bizalmam nem rendült meg és a Borkonyhát továbbra is ajánlani merem.

Mint mindig, most is inkognitóban voltunk, de ma nem fizettünk az ebédért.

 

4 komment

Címkék: Kávé Borkonyha Michelin csillag Borjúmáj Gombaleves Problémakezelés

A bejegyzés trackback címe:

https://makos-dios.blog.hu/api/trackback/id/tr407390662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mackósajt1 2015.04.23. 18:37:13

Tehát ha jól értem , elég a számla elengedése, és megmarad a bizalom , annak ellenére hogy rossz minőségű alapanyagból készült főételt szolgáltak fel??

Mákos Diós 2015.04.29. 09:33:22

@Mackósajt1: Nem marad meg úgy, mint korábban. Arra elég, hogy újra megptóbáljuk, meg arra, hogy egy hiba miatt ne írjam le teljesen.

Mackósajt1 2015.05.05. 18:17:13

Korrekt. Kaphat még egy esélyt, de ha akkor is elbénáznak valamit, alaposan megrendülhet a bizalom a Michelin rendszerben !

Mákos Diós 2015.05.07. 22:04:00

Abban már így is megrendült. Természetesen nem a fenti eset miatt.