HTML

A Mákos-Diós Blog legfőbb törekvése

A Mákos-Diós célja, hogy bemutasson minél több, akár nemzetközileg is kiemelkedő, magyar gasztronómiai teljesítményt, különös tekintettel a hazai éttermekre és bisztrókra.

Friss topikok

Címkék

21 168 forintos emlék (1) 2222 (1) 279 Forintos Euro (1) 550 grammos steak (1) Alcatrazz (1) Almárium (1) Angus (2) Angus pástétom (1) Anyukám Mondta (1) Araz (1) Argentin (1) Aszalt pácolt gyümölcs (1) Auskobe Wagyu (1) Avas szalonna (1) Ázsiai leves (1) Az egyik legjobb kávé (1) Az egyik legjobb pisztácia fagylalt (1) Az év gasztronómiai csalódása (1) Az ország legjobb zölborsó krémlevese (1) A karácsonyi flódni (1) A tél legjobb levese (1) Bárány (1) Bárányragú (1) Baricska (1) Bárny burger (1) Bazsalikomos házi tészta (1) Bélszín Rossini (1) Benedict (1) Bib Gourmand (1) Bíró Lajos (1) Black Angus (1) Bock (1) Bock Bisztró (1) Boldog tehén boldog ember (1) Borjúmáj (1) Borkonyha (2) Borsod (1) Brand Ale (1) Bükk (1) Burgonya veloutée (1) Butter Brothers (1) Búza tér (1) Callebaut (1) Cappuccino (1) Cheddar (1) Chianti (1) Citromtorta (1) Costes DownTown (1) Croissant (1) Csacsihal (1) Csárda (1) Cserpes (1) Csülök (1) Cukorborsó (1) Cziniel (1) Daubner (1) Debrecen (1) Degusztációs menű (1) Degusztációs menü (1) Dió (1) Dobos torta (2) Dunaföldvár (1) Dunapark (2) Ebéd (4) Ebéd menü (2) Egyik legmenőbb budapesti pékség (1) Encs (1) English muffin (1) Eperkrémleves (1) Erhardt (2) És (1) Espresso (3) ÉS Bisztró (1) És Bisztró (1) Étcsokoládémousse (1) Európa (1) Faggyú pác (1) Fátyol angolna (1) Fehérbabgulyás (1) Fekete szezám (1) Fény utca (1) Fény utcai piac (1) Filet mignon (1) Fischer savanyúság (1) Flódni (3) Flórián aluljáró (1) Food Boutique (1) Fóti Kézműves Sörfözde (2) Fóti Pils (1) Four Seasons (1) Fricska (1) Fricska gastropub (1) Frőhlich (1) Füge (1) Fuji JApán étterem (1) Fülepi Kálmán (1) Füstölt fürjtojás (1) Füstölt pisztráng (1) Füstölt vaj (1) Garadna (1) Gasztronómia (8) Gasztro menza (1) Gombaleves (1) Gresham (2) Grillázs (1) Gyöngytyúk (1) Halleves (1) Hammurapi (1) Hanoi Pho (1) Harcsapaprikás (1) Hereford (1) Ikon (2) Ivancsics rosé (1) Kacsamáj (4) Kacsamáj terrine (1) Kacsamell sonka (1) Kagyló (1) Kakakós csiga (1) kakaos.blog.hu (1) Kakaós "tudásbázis" (1) Kakaós cisga blog (1) Kakaós csiga ranglista (1) Kakós csiga (2) Kapor fagylalt (1) Karácsonyi készűlődés (1) Kávé (5) Kávéház (1) Kecskesajt (2) Kempinski Hotel Corvinus (1) Kézműves bon-bon (1) Kézműves sör (1) Király Makréla (1) Kirándulás (1) Kisgyermek (1) Kispiac (1) Kistücsök (1) Kisvasút (1) Klassz étterem (1) Kobe (1) Kolbászda (1) kukorica fagylalt (1) Laci! Konyha! (3) Lacipesenye (1) Lángos (6) Lángososok közül a Michelin csillagos (1) Lazac (2) La Pampa (1) Lecsó (1) Legdrágább ebéd menü (1) Legjobb lángos (1) Legjobb tojásétel (1) Legjobb túrós batyu (1) Lemuel Benedict (1) Levendula (1) Libamáj (4) Libamáj brülée (1) Lila gnocchi (1) Lillafüred (1) Lillafüredi pisztrángtelep (1) Limonádé (2) Lipóti (1) Lou Lou (1) Lovas hírnök (1) Luxury Edition (5) Luxus (3) Luxus hotelek luxus éttermei (3) Macaron (2) Madártej (1) Mákos-Diós (3) Mák Bisztró (1) Malacpofa (1) Malac karaj (1) Mangalicafasírt (1) Mangalica pofa (1) Mangalica zsír (1) Marha velőscsont (1) Mars tér (1) Meleg datolya (1) Meleg kenyér (1) Mentás limonádé (1) Mexikói étterem (1) Mézes sült banán (1) Michelin csillag (1) Michlein Guide (1) Miskolc (2) Mohr im Hemd (1) mousse (1) Művészet és Gasztronómia (1) Narancsos-Mézes Gyömbérsör (1) Nemzetközi szinvonalú étterem (1) New York Kávéház (1) NU (1) Nyúl (1) OKAY Italia (1) Ökörfarok (1) Omaha (1) Osteria (1) Őszibarack-krémleves (1) Palapa (1) Pálinka (1) Palócgulyás (1) Pannonhalma (1) Pasarét túrógombóc (1) Peninsula (1) Petőcz András (1) Piac (3) Pisztráng (1) Póréhagyma (1) Power Lunch (1) Prime steak & wine (1) Problémakezelés (1) Profiterol (1) Quesadilla (1) Raj Ráchel (1) Rák (1) Recommended by Tom Selleck (1) Reggeli (1) Rib eye (1) Rib eye steak (1) Rimóczi (1) Ristretto (4) Rizottó (2) Sajt (1) Sajtos-tejfölös (1) Salon (1) Sashimi (1) Somlói (3) Sopron (1) Sör (1) Sörapu (2) Sorbet (1) Spárgakrémleves (1) Spar Monostori út (1) Steak (2) Stílusos Vidéki Éttermiség (1) Sugár előtti üzletsor (1) Süldőtarja (1) Susi (1) Sütőtök krémleves (1) SVÉT (3) Szamos (1) Szarvasraguleves (1) Szeged (1) Szegedi kifli (1) Szilvásvárad (1) Szilvásváradi Lovas Étterem (1) Szörp (1) Sztracsatella (1) Sztrapacska (2) Szürkemarha (1) T-bone steak (1) Takács Lajos (1) Tasting Menu (1) Tejivó (1) Tekercs (1) Tésztagyűrű (1) Tojás (1) Tojáspástétom (1) Tőkehal (1) Tökéletes borjúsült (1) Tökmag (1) Töltött avokádó (1) Tom Yum leves (1) Tonhal (1) Tonhalas "papucs" (1) Tóth cukrászda (1) Turbulya (1) Túró (1) Túrós batyu (1) USDA Prime Black Angus (1) Vaddisznópörkölt (1) Vaj (2) Vajastésztában sült körte (1) Vargabéles (1) Végállomás Bistorant (1) Veszprém (1) Viator (1) Vidéki Éttermiség (1) Vietnámi étterem (1) vilálgbajnokság (1) Virgin mojito (1) Wagyu marha (1) Wagyu stek menü (1) Wang Mester (1) Z. Nagy Cukrászda (1) Zebu (1) Zöldborsó krémleves (1) Zöldbors mártás (1) Zona (1) Címkefelhő

Fizetnél 21 168 forintot egy degusztációs menüért?

2014.11.28. 00:47 Mákos Diós

IMG_0002_6.JPG

Egy emlékért néhány szem meleg datolyáról? 

Én igen. A degusztációs menüért. Még akkor is, ha a hozzá ajánlott borsorral összesen 31 136.- Ft fejenként. Nem mondom, hogy minden nap, de évente néhány alkalommal szívesen. Azt gondolom, hogy egy különleges, jól felépített menü elfogyasztása, különösen, ha hozzáértő kiszolgálással párosul, van olyan maradandó kulturális élmény, mint egy nagyon jó koncert, vagy egy különleges színházi előadás megtekintése a legjobb helyről.

Ebben reménykedve mentem el kóstolótársaimmal az újra megnyílt Lou Lou Restaurantba.

Aki az elmúlt tíz évben figyelemmel kísérte a magyar gasztronómia fejlődését, tökéletesen tisztában van a Lou Lou név jelentőségével és azzal, hogy ebben a fejlődésben mekkora szerepet játszott a Lou Lou mögött álló szakmai csapat.

Teljesen egyértelmű volt, hogy elmegyünk és eszünk egy degusztációs menüt.

Örültem és nagyon vártam, hogy egy nagyszerű sort elfogyaszthassak ebben a neves étteremben.

Érkezéskor az örömömbe némi csodálkozás keveredett (később még más is), mert azzal szembesültem, hogy a Fausto’s-ba megyünk. Pontosabban a helyére.

Hova lett a Fausto’s? Az az étterem, ami hosszú éveken át az ország egyik legjobbja volt. A pontos választ nem tudtam meg, de a webes böngészés alapján arra jutottam, hogy áttette a székhelyét a „testvér” étterembe az Osteriába, ami a Dohány utcában van.

Visszatéve a Lou Lou-ra. Nagyon szép környezetben fogadtak minket, a helyhez (és a saját pozícionálásához) méltó udvariassággal. Helyet foglaltunk, rendeltünk és kaptunk egy olyan menüsort, hogy két hét múlva csak a meleg datolyára emlékeztem az egészből.

IMG_0003_6.JPG

Nagyon csalódott voltam is és vagyok is. Több mint egy hónapot nyűglődtem, hogy egyáltalán írjak róla, de végül arra jutottam, hogy ahol 18 900.- + 12% szervizdíjat kérnek egy degusztációs menüért arról írni kell, akár jó, akár rossz.

Például egy ilyen nívós környezetben soha nem tenném a menüt egy ilyen snassz papíron a vendégem elé.

IMG_0011_7.JPG

Jól laktam az biztos, de a „kulturális élmény” tökéletesen elmaradt. A meleg datolya nagy ötlet, de semmilyen más ízt nem tudok felidézni. Még akkor sem, amikor újra nézem a fényképeket. Körülbelül, a Lou Lou egy főre jutó borsorral kiegészített árát fizettem néhány éve Londonban a Kensington Gardens közelében a Kitchen W8 nevű Michelin csillagos étteremben két főre, borral, vacsoraidőben. Nagyon érdekes, hogy ebből a vacsorából több ételre is emlékszem fényképek nélkül is.

Végeredményben ennyi lett az ára a hőn vágyott kulturális élményemnek, amiből csak a meleg datolya maradt meg, mint emlék.

A fentiek miatt, a szokásostól eltérően semmit sem írok az ételekről.

A sor előtt kaptunk kétféle kenyeret és vajat, illetve egy amuse bouche -t.

IMG_0009_12.JPG

IMG_0015_4.JPG

A sor:

Marinált tofu, reteksaláta, papaya, tápióka chips

Kacsa parmantier, füstölt kacsamell, fekete fokhagyma, répa, gyömbérkenyér

Szarvasgombás arancini, csirke gyöngyök, feketegyökér, zeller

Tenger gyümölcsei ravioli, kaviár velouté

Burgundi marha oldalas

Sajt

Császármorzsa, királydatolya, juhar szirup, toffee fagyi

IMG_0016_10.JPG

IMG_0022_4.JPG

IMG_0026_2.JPG

IMG_0034_1.JPG

IMG_0041_1.JPG

IMG_0044_2.JPG

IMG_0046_3.JPG

A fagyi alatti fekete a meleg datolya.

Sajnos nálam ez a menü nem tudott komoly értékelést elérni. A sajt, megjelölt fogásként számomra elfogadhatatlan ebben a mennyiségben. A desszert meg külalakilag az.

Remélem, felzárkóznak, mert az látszik, hogy minőségi alapanyagokkal dolgoznak és a tudás is meg van, de ezen az árszinten sokkal többet kell mutatni, talán kicsit kevesebb bonyolítással. A Gault & Millau két sapkát adott 15 ponttal, de azt kell írnom, hogy a 14 pontos egy sapkás Ikon Debrecenben simán megveri, míg a szintén 15 pontos Csalogány 26 meg egy egészen más kategória.

Köszönöm a kóstolótársaimnak Péternek és Istvánnak a visszacsatolásokat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: Ikon Lou Lou Degusztációs menü Meleg datolya 21 168 forintos emlék

A bejegyzés trackback címe:

https://makos-dios.blog.hu/api/trackback/id/tr316939167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.