Rengeteg Mercedes taxi a Kempinski Hotel Corvinus előtt. Jól öltözött üzletemberek, elegáns hölgyek mindenütt. Magyar szót alig hallani, dominál az angol. Abban a pillanatban, amint beléptem az ajtón, mintha a határt léptem volna át.
A légkör teljesen más volt, mint az előző két alkalommal. A Luxury Edition első bejegyzésének választott Four Seasons Gresham Palace Budapest a steril, szinte elérhetetlen luxus érzetét keltette. A másodiknak választott Restaurante La Plaza az Iberostar Grand Hotel Budapestben, tökéletesen hozta a „madridi stílust”, közvetlen, barátságos, hívogató, míg a Kempinski azt a fajtát, ami, nagyon dominál, mégis az elérhetőség illúzióját nyújtja.
A Kempinski két étteremmel áll a vendégei rendelkezésére. A Nobu és az ÉS bisztró közül az ÉS-t választottam. Bevallom még soha nem is hallottam róla. Az is meglepett, hogy a Kempinskiben bisztró van.
Az ÉS kínálatát böngészve fedeztem fel, hogy itt is van lehetőség „Power Lunch” kérésére. Ez a kifejezés kellemes érzéseket ébreszt bennem a Gresham óta, így természetes volt, hogy ezt választottam. Két fogás ára 5.980.- Ft + 12% szervízdíj. Üzleti ebéd, ami két fogást tartalmaz, egy üdítőt ÉS egy kávét vagy teát, továbbá ingyen parkolást a Kempinski mélygarázsában.
Próbálok hasonlóan választani (az esélyegyenlőség jegyében). Az elején, ha lehet, legyen egy limonádé, és a végén egy desszert, akkor is, ha nem része a sornak.
Italnak egy bodzás limonádét kértem, ami abszolút felvette a versenyt az korábbiakkal, még akkor is, ha azok szinte megközelíthetetlenek. A Greshamben uborkás bazsalikomos volt és imádtam, míg a La Plazaban hagyományos és azóta is a kategória legjobbja.
Kezdő fogás: Nyúlragú leves tavaszi fűszerekkel
Főfogás: Király makréla sütőtökkel és paprikával, zöldcitromos- kapros- chilis salsa szósszal
Édesség (a menün felül): „Mohr im Hemd” csokoládé desszert vanília fagylalttal
A rendelést követően azonnal kaptam egy kis cipót negyedbe vágva, melegen és egy kis vajat.
Friss, puha, finom, teljes kiőrlésű lisztből készült.
Nyúlragú leves tavaszi fűszerekkel.
Külön hozták ki a nyúlhúst és a zöldségeket,
majd, utána öntötték ré a forró levest.
Fantasztikus ízek keveredtek a számban és nagyon-nagyon ízlett. Érdekes volt, hogy a leves tejszínes volt. Remekül passzolt a nyúlhoz. A vártnál sokkal nagyobb adag.
Király makréla sütőtökkel és paprikával, zöldcitromos- kapros- chilis salsa szósszal.
Kiválóan elkészített hal, kissé sok salsa szósz. A sütőtök nyersen, vagy csak enyhén előhőkezelten volt meggrillezve, így számomra egy kissé keményre sikeredett. Kiemelkedő összhatás és ismét a vártnál nagyobb adag.
„Mohr im Hemd” csokoládé desszert vanília fagylalttal.
A Mór inge. Bár ilyen formájú Mórt nehezen tudok csak elképzelni, de ezt a tipikus bécsi édességet nagyon megérte még kirendelni (+ 1.460.- Ft + 12% szerviz). Úgy is, hogy a vártnál sokkal nagyobb fogásokkal, teljesen elteltem. A tészta langyos volt, ami az előnyére szolgált.
A Kempinski meglepett. Bisztrót nyitni egy luxus szállodában bátor ötlet, de úgy látom, megérte a kockázatot. Üzembiztos nemzetközi konyhával, a luxus szállodákra jellemző magas színvonalú környezettel és kiszolgálással várják a hazánkba látogató külföldieket, és szerencsére nem titkolt célként a hazai vendégeket is!
Remek koncepció, amihez csak gratulálni lehet. A Mákos-Diós bátran ajánlja az ÉS bisztrót mindenkinek.
A sorrend három kóstolást követően:
1. Gresham Restaurant
2. Kempinski ÉS bisztró
3. Restaurante La plaza
Végül. Egy táblán magnum palackozású (1,5 literes) borokat ajánlottak, aminek az alján a következő állt:
Ezt a menüt biztosan Ő is ajánlaná!