HTML

A Mákos-Diós Blog legfőbb törekvése

A Mákos-Diós célja, hogy bemutasson minél több, akár nemzetközileg is kiemelkedő, magyar gasztronómiai teljesítményt, különös tekintettel a hazai éttermekre és bisztrókra.

Friss topikok

Címkék

21 168 forintos emlék (1) 2222 (1) 279 Forintos Euro (1) 550 grammos steak (1) Alcatrazz (1) Almárium (1) Angus (2) Angus pástétom (1) Anyukám Mondta (1) Araz (1) Argentin (1) Aszalt pácolt gyümölcs (1) Auskobe Wagyu (1) Avas szalonna (1) Ázsiai leves (1) Az egyik legjobb kávé (1) Az egyik legjobb pisztácia fagylalt (1) Az év gasztronómiai csalódása (1) Az ország legjobb zölborsó krémlevese (1) A karácsonyi flódni (1) A tél legjobb levese (1) Bárány (1) Bárányragú (1) Baricska (1) Bárny burger (1) Bazsalikomos házi tészta (1) Bélszín Rossini (1) Benedict (1) Bib Gourmand (1) Bíró Lajos (1) Black Angus (1) Bock (1) Bock Bisztró (1) Boldog tehén boldog ember (1) Borjúmáj (1) Borkonyha (2) Borsod (1) Brand Ale (1) Bükk (1) Burgonya veloutée (1) Butter Brothers (1) Búza tér (1) Callebaut (1) Cappuccino (1) Cheddar (1) Chianti (1) Citromtorta (1) Costes DownTown (1) Croissant (1) Csacsihal (1) Csárda (1) Cserpes (1) Csülök (1) Cukorborsó (1) Cziniel (1) Daubner (1) Debrecen (1) Degusztációs menü (1) Degusztációs menű (1) Dió (1) Dobos torta (2) Dunaföldvár (1) Dunapark (2) Ebéd (4) Ebéd menü (2) Egyik legmenőbb budapesti pékség (1) Encs (1) English muffin (1) Eperkrémleves (1) Erhardt (2) És (1) Espresso (3) És Bisztró (1) ÉS Bisztró (1) Étcsokoládémousse (1) Európa (1) Faggyú pác (1) Fátyol angolna (1) Fehérbabgulyás (1) Fekete szezám (1) Fény utca (1) Fény utcai piac (1) Filet mignon (1) Fischer savanyúság (1) Flódni (3) Flórián aluljáró (1) Food Boutique (1) Fóti Kézműves Sörfözde (2) Fóti Pils (1) Four Seasons (1) Fricska (1) Fricska gastropub (1) Frőhlich (1) Füge (1) Fuji JApán étterem (1) Fülepi Kálmán (1) Füstölt fürjtojás (1) Füstölt pisztráng (1) Füstölt vaj (1) Garadna (1) Gasztronómia (8) Gasztro menza (1) Gombaleves (1) Gresham (2) Grillázs (1) Gyöngytyúk (1) Halleves (1) Hammurapi (1) Hanoi Pho (1) Harcsapaprikás (1) Hereford (1) Ikon (2) Ivancsics rosé (1) Kacsamáj (4) Kacsamáj terrine (1) Kacsamell sonka (1) Kagyló (1) Kakakós csiga (1) kakaos.blog.hu (1) Kakaós "tudásbázis" (1) Kakaós cisga blog (1) Kakaós csiga ranglista (1) Kakós csiga (2) Kapor fagylalt (1) Karácsonyi készűlődés (1) Kávé (5) Kávéház (1) Kecskesajt (2) Kempinski Hotel Corvinus (1) Kézműves bon-bon (1) Kézműves sör (1) Király Makréla (1) Kirándulás (1) Kisgyermek (1) Kispiac (1) Kistücsök (1) Kisvasút (1) Klassz étterem (1) Kobe (1) Kolbászda (1) kukorica fagylalt (1) Laci! Konyha! (3) Lacipesenye (1) Lángos (6) Lángososok közül a Michelin csillagos (1) Lazac (2) La Pampa (1) Lecsó (1) Legdrágább ebéd menü (1) Legjobb lángos (1) Legjobb tojásétel (1) Legjobb túrós batyu (1) Lemuel Benedict (1) Levendula (1) Libamáj (4) Libamáj brülée (1) Lila gnocchi (1) Lillafüred (1) Lillafüredi pisztrángtelep (1) Limonádé (2) Lipóti (1) Lou Lou (1) Lovas hírnök (1) Luxury Edition (5) Luxus (3) Luxus hotelek luxus éttermei (3) Macaron (2) Madártej (1) Mákos-Diós (3) Mák Bisztró (1) Malacpofa (1) Malac karaj (1) Mangalicafasírt (1) Mangalica pofa (1) Mangalica zsír (1) Marha velőscsont (1) Mars tér (1) Meleg datolya (1) Meleg kenyér (1) Mentás limonádé (1) Mexikói étterem (1) Mézes sült banán (1) Michelin csillag (1) Michlein Guide (1) Miskolc (2) Mohr im Hemd (1) mousse (1) Művészet és Gasztronómia (1) Narancsos-Mézes Gyömbérsör (1) Nemzetközi szinvonalú étterem (1) New York Kávéház (1) NU (1) Nyúl (1) OKAY Italia (1) Ökörfarok (1) Omaha (1) Osteria (1) Őszibarack-krémleves (1) Palapa (1) Pálinka (1) Palócgulyás (1) Pannonhalma (1) Pasarét túrógombóc (1) Peninsula (1) Petőcz András (1) Piac (3) Pisztráng (1) Póréhagyma (1) Power Lunch (1) Prime steak & wine (1) Problémakezelés (1) Profiterol (1) Quesadilla (1) Raj Ráchel (1) Rák (1) Recommended by Tom Selleck (1) Reggeli (1) Rib eye (1) Rib eye steak (1) Rimóczi (1) Ristretto (4) Rizottó (2) Sajt (1) Sajtos-tejfölös (1) Salon (1) Sashimi (1) Somlói (3) Sopron (1) Sör (1) Sörapu (2) Sorbet (1) Spárgakrémleves (1) Spar Monostori út (1) Steak (2) Stílusos Vidéki Éttermiség (1) Sugár előtti üzletsor (1) Süldőtarja (1) Susi (1) Sütőtök krémleves (1) SVÉT (3) Szamos (1) Szarvasraguleves (1) Szeged (1) Szegedi kifli (1) Szilvásvárad (1) Szilvásváradi Lovas Étterem (1) Szörp (1) Sztracsatella (1) Sztrapacska (2) Szürkemarha (1) T-bone steak (1) Takács Lajos (1) Tasting Menu (1) Tejivó (1) Tekercs (1) Tésztagyűrű (1) Tojás (1) Tojáspástétom (1) Tőkehal (1) Tökéletes borjúsült (1) Tökmag (1) Töltött avokádó (1) Tom Yum leves (1) Tonhal (1) Tonhalas "papucs" (1) Tóth cukrászda (1) Turbulya (1) Túró (1) Túrós batyu (1) USDA Prime Black Angus (1) Vaddisznópörkölt (1) Vaj (2) Vajastésztában sült körte (1) Vargabéles (1) Végállomás Bistorant (1) Veszprém (1) Viator (1) Vidéki Éttermiség (1) Vietnámi étterem (1) vilálgbajnokság (1) Virgin mojito (1) Wagyu marha (1) Wagyu stek menü (1) Wang Mester (1) Z. Nagy Cukrászda (1) Zebu (1) Zöldborsó krémleves (1) Zöldbors mártás (1) Zona (1) Címkefelhő

Luxury Edition: Luxus hotelek luxus éttermei 3. rész (Recommended by TOM SELLECK)

2014.03.30. 00:33 Mákos Diós

IMG_0024_1.JPG

Rengeteg Mercedes taxi a Kempinski Hotel Corvinus előtt. Jól öltözött üzletemberek, elegáns hölgyek mindenütt. Magyar szót alig hallani, dominál az angol. Abban a pillanatban, amint beléptem az ajtón, mintha a határt léptem volna át.

A légkör teljesen más volt, mint az előző két alkalommal. A Luxury Edition első bejegyzésének választott Four Seasons Gresham Palace Budapest a steril, szinte elérhetetlen luxus érzetét keltette. A másodiknak választott Restaurante La Plaza az Iberostar Grand Hotel Budapestben, tökéletesen hozta a „madridi stílust”, közvetlen, barátságos, hívogató, míg a Kempinski azt a fajtát, ami, nagyon dominál, mégis az elérhetőség illúzióját nyújtja.

A Kempinski két étteremmel áll a vendégei rendelkezésére. A Nobu és az ÉS bisztró közül az ÉS-t választottam. Bevallom még soha nem is hallottam róla. Az is meglepett, hogy a Kempinskiben bisztró van.

Az ÉS kínálatát böngészve fedeztem fel, hogy itt is van lehetőség „Power Lunch” kérésére. Ez a kifejezés kellemes érzéseket ébreszt bennem a Gresham óta, így természetes volt, hogy ezt választottam. Két fogás ára 5.980.- Ft + 12% szervízdíj. Üzleti ebéd, ami két fogást tartalmaz, egy üdítőt ÉS egy kávét vagy teát, továbbá ingyen parkolást a Kempinski mélygarázsában.

Próbálok hasonlóan választani (az esélyegyenlőség jegyében). Az elején, ha lehet, legyen egy limonádé, és a végén egy desszert, akkor is, ha nem része a sornak.

IMG_0001_1.JPG

Italnak egy bodzás limonádét kértem, ami abszolút felvette a versenyt az korábbiakkal, még akkor is, ha azok szinte megközelíthetetlenek. A Greshamben uborkás bazsalikomos volt és imádtam, míg a La Plazaban hagyományos és azóta is a kategória legjobbja.

Kezdő fogás: Nyúlragú leves tavaszi fűszerekkel

Főfogás: Király makréla sütőtökkel és paprikával, zöldcitromos- kapros- chilis salsa szósszal

Édesség (a menün felül): „Mohr im Hemd” csokoládé desszert vanília fagylalttal

A rendelést követően azonnal kaptam egy kis cipót negyedbe vágva, melegen és egy kis vajat.

IMG_0004.JPG

Friss, puha, finom, teljes kiőrlésű lisztből készült.

Nyúlragú leves tavaszi fűszerekkel.

IMG_0007_2.JPG

Külön hozták ki a nyúlhúst és a zöldségeket,

IMG_0008_6.JPG

majd, utána öntötték ré a forró levest.

IMG_0009_5.JPG

Fantasztikus ízek keveredtek a számban és nagyon-nagyon ízlett. Érdekes volt, hogy a leves tejszínes volt. Remekül passzolt a nyúlhoz. A vártnál sokkal nagyobb adag.

Király makréla sütőtökkel és paprikával, zöldcitromos- kapros- chilis salsa szósszal.

IMG_0014_2.JPG

Kiválóan elkészített hal, kissé sok salsa szósz. A sütőtök nyersen, vagy csak enyhén előhőkezelten volt meggrillezve, így számomra egy kissé keményre sikeredett. Kiemelkedő összhatás és ismét a vártnál nagyobb adag.

„Mohr im Hemd” csokoládé desszert vanília fagylalttal.

IMG_0023_1.JPG

A Mór inge. Bár ilyen formájú Mórt nehezen tudok csak elképzelni, de ezt a tipikus bécsi édességet nagyon megérte még kirendelni (+ 1.460.- Ft + 12% szerviz). Úgy is, hogy a vártnál sokkal nagyobb fogásokkal, teljesen elteltem. A tészta langyos volt, ami az előnyére szolgált.

A Kempinski meglepett. Bisztrót nyitni egy luxus szállodában bátor ötlet, de úgy látom, megérte a kockázatot. Üzembiztos nemzetközi konyhával, a luxus szállodákra jellemző magas színvonalú környezettel és kiszolgálással várják a hazánkba látogató külföldieket, és szerencsére nem titkolt célként a hazai vendégeket is!

Remek koncepció, amihez csak gratulálni lehet. A Mákos-Diós bátran ajánlja az ÉS bisztrót mindenkinek.

A sorrend három kóstolást követően:

   1. Gresham Restaurant

   2. Kempinski ÉS bisztró

   3. Restaurante La plaza

Végül. Egy táblán magnum palackozású (1,5 literes) borokat ajánlottak, aminek az alján a következő állt:

IMG_0025_2.JPG

Ezt a menüt biztosan Ő is ajánlaná!

 

Szólj hozzá!

Címkék: ÉS Bisztró Kempinski Hotel Corvinus Luxury Edition Luxus hotelek luxus éttermei Power Lunch Mohr im Hemd Recommended by Tom Selleck Király Makréla

A bejegyzés trackback címe:

https://makos-dios.blog.hu/api/trackback/id/tr935885177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása