Laci! Konyha! Hétfő este 18.30. 5 fogásos Degusztációs MENÜ, ami egy tudatos és tökéletes koncepció mentén 8 fogássá változott. 8 örök emlékű fantasztikus fogássá.
-
Amuse bouche; lazac pestóval
Kisvödörben, helyben sütött kenyér (aperitif: aperol spritz)
-
Kacsamáj mangóval
A kacsamájpástétom a friss kenyéren
-
Kacsaleves shimeji gombával
-
Karfiolvelouté, rántott shitake
A fogásokat kísérő egyik fehér bor
-
Mangalicapofa, lilaburgonya (a világos köret nem tészta, hanem savanyú káposzta)
-
Kukorica fagylalt chilivel
Figyelmes, de nem tolakodó szerviz a helyhez illő egyenruhában
-
Kókuszos créme brulée, málna fagylalt
-
Gránátalma juice, citrushéj keksszel
Az eredeti MENŰ
Elfogult vagyok. Ezt a menüt nem Londonban kaptuk, vagy Madridban, hanem Budapesten a XIII. kerületben és az ízeit egy nappal később is érzem a szájpadlásomon. Londonban ugyanez már egy csillag.
Összegezve, a magyar konyhával ismerkedő külföldieknek az ilyen sorokra kellene felhívni a figyelmet, nem a turista gócok közelében ajánlott gulyás, paprikás csirke, somlói összeállítású, sokszor igen alacsony színvonalú tömeg menükre.
A Mákos-Diós ezúton is gratulál a Gault&Millau által adott két sapka besorolás eléréséért! Teljesen megérdemelt.